|
Práve je St, 23.Máj.2012 - 05:33:23
|
Zobraziť témy bez odpovedí | Zobraziť aktívne témy
| Tu môže byť práve Vaša reklama |
|
Zvuková signalizácia zapnutých svetiel
| Autor |
Správa |
|
dark1500
Okolo idúci registrovaný uživateľ
Založený: Pi, 19.Mar.2010 - 14:24:14 Príspevky: 96 Bydlisko: Kosice
|
Zvuková signalizácia zapnutých svetiel
Zdravím Vás, Síce vlastním Octávku ešte len vyše pol roka, už sa porobilo na nej dosť toho a síce tie väčšie veci sú za mnou, stále sa nájde nejaká vec, ktorá mi robí vrásky...
Dnes po dovolenke som zistil, že ak vypnem motor a otvorím dvere, malo by mi zvukové znamenie dávať znamenie, že: "hééj dilino, vypni svetlá". Ále, má to v paži. Neviete čo to môže byť? Nejaká poistka zodpovedná za toto? Alebo niečo?
Netuším či piezo repráčik alebo nejaká jednotka, zodpovedná za túto signalizáciu si zmyslela fajront, ale už mám dosť, minulý týždeň po oprave mechanizmu sťahovania okien (el.), sa pošmatrala kľuka na otváranie dverí na strane vodiča, dalo sa to do kopy a teraz táto vec , nehovorím o centrálnom zamykaní...
Za odopovede, rady vopred ďakujem.
_________________ Skoda Octavia Combi 1.8 20V 92kw 125HP + LPG Landi Renzo [Omegas]
|
| Ne, 20.Jún.2010 - 20:56:37 |
|
 |
|
JaRoY
Guru užívateľ s najvyššim hodnotením
Založený: So, 08.Sep.2007 - 21:04:22 Príspevky: 1602 Bydlisko: LM
Highscores: 1
|
Re: Zvuková signalizácia zapnutých svetiel
Ak ti central hapruje, tak ma suvislost aj s tym repracikom. KOntakt v zamku dveri je pravdepodobne vadny. Interierove osvetlenie ti zapina, ked otvoris dvere?
| Ne, 20.Jún.2010 - 21:41:21 |
Zobraz moju galériu |
 |
|
dark1500
|
Teraz ked spominas, hapruje mi len zamok vodicovych dveri, co moze znamenat zly kontakt, tu na fore som sa docital ze centralne zamykanie ma poruchy najcastejsie koli vychodenemu spinacu vo dverach, dokonca som nasiel navody aj mimo tohto fora.
Vodicove dvera ak pouzivam na otvorenie otvori sa iba vodicova strana a ked otvaram kluckou tak az na druhy raz pretoze prvy krat sa to akoby odblokuje az tak pusti otvorit dvere. Kazdopadne tie dvere nefunguje hoc zamykam z hociktorej strany, ale ostatne funguje a strana spolujazdca odomyka a zamyka vsetko spravne takisto okrem vodicovej strany a to iste piate dvere.
Kde ale je ten kontakt vo dverach ktory uzatvara obvod zvukovej signalizacie pri zapnutych svetlach v aute? Ma priamo docinenia s motorcekom pre central alebo ma docinenia s niecim uplne inym vo dverach ci mimo? A kde vlastne ten repracik je?
_________________ Skoda Octavia Combi 1.8 20V 92kw 125HP + LPG Landi Renzo [Omegas]
|
| Po, 21.Jún.2010 - 09:10:30 |
|
 |
|
Jojo sdi
Moderator
Založený: Po, 08.Feb.2010 - 20:34:07 Príspevky: 2827 Bydlisko: SC
|
Repráčik je vzadu na budíkoch. V zámku vodicových dverí sú 4 mikrospínače! Ty budeš mať vadný nielen ten,čo sníma polohu otvorených-zatvorených dverí,ale aj ten čo sníma odomknuté-zamknuté...preto ti to robí to čo to robí  Doporučujem výmenu celého zámku dverí. P.S. Doplň si prosím profil 
_________________ pravidla-a-podmienky-fora-t5.html pravidla-sukromnej-inzercie-t1389.html Netolerujem porušovanie pravidiel fóra a súkromnej inzercie. INZERÁTY NESPLŇAJÚCE PRAVIDLÁ BUDU OKAMŽITE ZMAZANÉ
|
| Po, 21.Jún.2010 - 09:17:15 |
Zobraz moju galériu |
 |
|
PROCHY 603
Registrovaný užívateľ a pokročilý expert
Založený: St, 05.Sep.2007 - 20:27:41 Príspevky: 940 Bydlisko: BRATISLAVA
|
Zly mikrospinac. Poskodene kable vo vodicovich dverach-zlomene,zoxidovane . 
_________________ Prerabka na VYSTRELOVAK-NAVOD: http://www.skodaoctavia.cz/clanek/prede ... strelovaci Dovoz a predaj aut v CZ: http://autamost.eu/
|
| Po, 21.Jún.2010 - 10:13:48 |
|
 |
|
dark1500
|
Super fakt musim povedat mam z toho radost :/ teraz som tie dvere mal rozoberane...  No tie mikro spinace mas pravdu vsimol som si ich tam je viac vo vnutry... hm.. dobre tak dakujem za rady. P.S.: Profil vyplneny...
|
| Po, 21.Jún.2010 - 10:37:09 |
|
 |
|
dark1500
|
mikrospinac zamku mikrospinac pro zamek dveri - vymena horniho dilu tohoto spinace ve stavajicim zamku resi 90% problemu se zamkem (nefungujici osvetleni interieru, nefunkcni signalizace rozsvicenych svetel, nelze zamknout prostrednictvim dalkoveho ovladace atp.)
Toto som sa sice docital aj tu na fore, no ak sa bavime o vymene tohto mikrospinaca vzdy ide o usetrene peniaze no nikdy nie cas...
Co sa tyka mojho problemu dajme tomu ze je tam viac spinacov... Ale ak ja otvaram tie vodicove dvere ... motorcek fakt je mrtvy... dajme tomu ze ten mikrospinac je pošahany a definitvne zly.
Je teda mozne ze ak sa nezopne tento mikrospinac tak ani dalsie ktore maju na svedomi siganlizaciu napriklad rozsvietenych svetiel a vnutorne osvetlenie a tak... Tym padom je mozne ze po nezopnuti tohto vadneho mikorspinaca sa nezopnu ani ostatne a teda je to nefunkcne hoci tie ostatne mikrospinace mozu byt zdrave viac nez pravdepodobne.
Ako som spominal vlozim kluc otocim a vobec ziadna namaha motorceka, otvaram dvere silou kluca teda... takze ledva sa otvori ... a tu je mozne ze postup aktivacie ostatnych mikrospinacov sa jednoducho vynecha.
Aky mate na toto nazor? Resp. sa chcem opytat aj to ze ak teda sa meni cely zamok dvery tym sa mysli to ze je to cele spojene aj z tou castou do ktorej sa vklada klucik vsak? To je nie velmi super, a dalsia a dufam posledna otazka moze mat takto posmatrany zamok resp. zamky... na svedomi aj nefunkcnost imobilizera? To je len teraz taka vylovena otazka...
Diki moc este raz vopred.
|
| Po, 21.Jún.2010 - 10:48:35 |
|
 |
|
dark1500
|
|
| Po, 21.Jún.2010 - 14:56:57 |
|
 |
|
Jojo sdi
Moderator
Založený: Po, 08.Feb.2010 - 20:34:07 Príspevky: 2827 Bydlisko: SC
|
Čínu do svojho auta nikdy...pozri na autobazar eu,tam zoženieš použitý,ale origo VW 
_________________ pravidla-a-podmienky-fora-t5.html pravidla-sukromnej-inzercie-t1389.html Netolerujem porušovanie pravidiel fóra a súkromnej inzercie. INZERÁTY NESPLŇAJÚCE PRAVIDLÁ BUDU OKAMŽITE ZMAZANÉ
|
| Po, 21.Jún.2010 - 15:25:42 |
Zobraz moju galériu |
 |
|
PROCHY 603
Registrovaný užívateľ a pokročilý expert
Založený: St, 05.Sep.2007 - 20:27:41 Príspevky: 940 Bydlisko: BRATISLAVA
|
dark1500 napísal: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6x1837013a-zamek-dveri-predni-levy-octavia.html A co vy na rozdiel originalu a cinskeho produktu?  Najprv si skontroluj kabelaz ci nie je poskodena-prelomena v prechodke gumennej co je na dverach. Az potom kupuj novy zamok-central. 
_________________ Prerabka na VYSTRELOVAK-NAVOD: http://www.skodaoctavia.cz/clanek/prede ... strelovaci Dovoz a predaj aut v CZ: http://autamost.eu/
|
| Po, 21.Jún.2010 - 15:46:06 |
|
 |
|
| Tu môže byť práve Vaša reklama |
|
Kto je prítomný |
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí. |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|