|
Práve je Ut, 22.Máj.2012 - 20:07:45
|
Zobraziť témy bez odpovedí | Zobraziť aktívne témy
| Tu môže byť práve Vaša reklama |
|
skoda octavia 2 - problem s kurenim
| Autor |
Správa |
|
slavo68
Okolo idúci registrovaný uživateľ
Založený: Št, 07.Jan.2010 - 23:57:21 Príspevky: 2
|
skoda octavia 2 - problem s kurenim
Zdravim, hladam pricinu vynechavajuceho kurenia u Skody Octavia II, 1.9 TDI - PD, s climatronikom (rocnik 2006, najazdene cca 91000km). Motor aj po zahriati na prevadzkovu teplotu po prejdeni urcitych km odrazu prestane kurit a do kabiny zacne fukat studeny vzduch ako keby som zapol klimatizaciu. Celu diagnostiku cez VAG robili v znackovom servise Skoda,obsolutne nic nezistili. Vymenili termostat a nic,dal som mimo vyskusat stary je OK. Potom mi vymenili PTC-pridavne kurenie climatroniku 320 eur, nezaplatil som, ze vyskusam. Samozrejme sa nic nezlepsilo takze namontovali naspat stare. Dalej sa sustredili na elektriku climatroniku,tak ako bolo auto odstrojene z vodicovej strany sme s mechanikom isli na skusobnu jazdu.Diagnostika vsetko OK, motor zohriaty na 90 C , a v tom to prislo odrazu zacal prudit do auta chladnuci vzduch. Na radiatore kurenia jedna hadica studena druha horuca. V servise radiator preplachli zial nic sa nezmenilo,navrhli radiator vymenit. Nevedia, co to moze sposobovat,riesim to uz od zaciatku decembra. Dakujem vopred za pomoc.
|
| Ut, 19.Jan.2010 - 22:54:11 |
|
 |
|
kakcoo
Založený: Ut, 12.Feb.2008 - 00:13:22 Príspevky: 16
|
Re: skoda octavia 2 - problem s kurenim
Zmeň autorizovaný servis, lebo toto mi pripadá ako banda neschopných kreténov
a nech si napíšu o podporu do MB ,ked nevedia chybu identifikovať
|
| Pi, 12.Mar.2010 - 15:02:10 |
|
 |
|
pichi
Pokročilý registrovaný užívateľ
Založený: Št, 27.Sep.2007 - 19:52:30 Príspevky: 197
|
a za chvilu ti ide znovu teply vzduch? alebo to uz potom stale nekuri. mohla by to robit aj vodna pumpa. Ked ti to prestane kurit zastav a pozri sa do nadobky chl. zmesy ci ti tlaci vodu. Ak nie tak je to potom vodna pumpa vadna. Obcas sa stava ze sa lopatky vodnej pumpy nekrutia lebo je vydrate drazkovanie.
|
| Pi, 12.Mar.2010 - 18:14:11 |
|
 |
|
fijam66
Založený: Ne, 12.Sep.2010 - 08:48:00 Príspevky: 3
|
Ahojte všetci. keďže tu riešite problémy s kúrením, rád by som sa pridal, tiež mám problém s kúrením na Octavke II 1,9TDI, pred 3mesiacmi som mal nehodu ale nemyslím, že to súvisí s mojím problémom, aj keď pred nehodou som tento problém nemal. Po nejakom caše asi cca. po 5min. mi začne pravá strana trosku ochladzovať(mam dvojzónovú klímu) takze musím pridať cca o 2stupne pravú stranu, ale potom začne zase veľmi kúriť, potom bez zmeny teploty sa začne zase ochladzovať po nejakom čase. klapku na pravej strane som vymenil ale problém som nevyriešil... Má už niekto skúsenosti s takým problémom ??? Ďakujem vopred za rady.
|
| Ne, 12.Sep.2010 - 09:06:31 |
|
 |
|
Susulko
Registrovaný užívateľ expert
Založený: Po, 30.Mar.2009 - 19:54:21 Príspevky: 499 Bydlisko: Partizanska 1079/9 Malacky
|
pichi napísal: a za chvilu ti ide znovu teply vzduch? alebo to uz potom stale nekuri. mohla by to robit aj vodna pumpa. Ked ti to prestane kurit zastav a pozri sa do nadobky chl. zmesy ci ti tlaci vodu. Ak nie tak je to potom vodna pumpa vadna. Obcas sa stava ze sa lopatky vodnej pumpy nekrutia lebo je vydrate drazkovanie. vodnaa pumpa????  keby sa nekrutila nemyslis zeby za prehrial motor ??  ja myslim ze hej  ....
_________________ Škoda Fabia 1.4 50kw Classic
|
| Ne, 12.Sep.2010 - 11:42:36 |
Zobraz moju galériu |
 |
|
Kubo
Guru užívateľ s najvyššim hodnotením
Založený: St, 23.Júl.2008 - 13:35:52 Príspevky: 3179
|
Vodna pumpa ide nonstop.nemoze raz ist, potom zasa nie.  Ked je vadna,napr. vylamane lopatky atd., neuchladi ani len motor! Takze tymto padom mozme vodnu pumpu s tvojho problemu uplne vylucit!  Problem by som videl v samoodvzdusnovani systemu kurenia. 
_________________ Netolerujem porušovanie pravidiel fóra! Najskôr hľadaj tému,keď tu takú nenájdeš, až potom založ novú! Používam autokozmetiku - AUTOGLYM.

Fabia - 1.4mpi - 74 PS
|
| Ne, 12.Sep.2010 - 12:53:17 |
Zobraz moju galériu |
 |
|
fijam66
|
Dakujem za rady... mtotr sa mi neprehrieva a po tom ochladeni mi sa zase zdvihne teplota vzduchu bez pohybu kolieskom pre zmenu teploty... Vlastne ked zistim ze sa mi prava strana ochladzuje tak pridam o dva stupne teplotu na pravej strane ale potom mi zase fuka horuci vzduch na tej strane.... je to cele nejake popletene.... teraz som si vsimol ze vonku som mal 23stupnov tak som nastavil teplotu na 22stupnov ale zda sa mi ze zacal fukat dost studeny vzduch..... Kubo prosím ťa vieš mi bližie poradiť čo s tým samoodvzdusnovaním kurenia ???
|
| Ne, 12.Sep.2010 - 14:14:33 |
|
 |
|
fijam66
|
este som zabudol spomenut ze na diagnostike som bol a neukazalo ziadnu chybu....
|
| Ne, 12.Sep.2010 - 15:15:08 |
|
 |
|
Kubo
Guru užívateľ s najvyššim hodnotením
Založený: St, 23.Júl.2008 - 13:35:52 Príspevky: 3179
|
Kazde auto ci uz Skoda 120 alebo octavia musi mat odvzdusnenie systemu, ako celku. Ci uz manualne, alebo automaticke. Musis pohladat tzv. odvzdusnovak. Ak je system zavzdusneny moze to robit tieto problemy. Ale po tvojom poslednom vyjadreni sa, by som chybu zavzdusnenia uplne vylucil. Bohuzial pisal si ze meneny Climatronic, ale ja chybu vidim priamo niekde v tom.  Napr. cidla interieru Climatronicu atd. naozaj tazko posudit tuto zavadu ... 
_________________ Netolerujem porušovanie pravidiel fóra! Najskôr hľadaj tému,keď tu takú nenájdeš, až potom založ novú! Používam autokozmetiku - AUTOGLYM.

Fabia - 1.4mpi - 74 PS
|
| Ne, 12.Sep.2010 - 17:28:10 |
Zobraz moju galériu |
 |
|
Lubo655
Založený: Ut, 13.Júl.2010 - 09:09:45 Príspevky: 150 Bydlisko: Polomka (okres Brezno)
|
Caute, som tu nový a nebudem zbytočne zakladať tému. Tiež mam taký istý problém, akurát mám manuálnu klimatizáciu. Motor 1.9 TDi 77 kW r. v. 2005 najaz. cca 166 000 KM (aj ked určite to auto ma viac) a tiež mam problém s kúrením. Auto sme kúpili koncom leta, tak že vtedy sme kúrenie nepoužívali tak sme si to ani nevšimli. No teraz je to už horšie, auto vôbec nekúri. Má nejaké tie chvíľky keď si zmyslí zakúriť, ale nieje to často. A tak isto sa mi aj niekedy hreje motor. Čo som sa pýtal jedného mechanika tak mi povedal že to bude pravdepodobne tesnenie pod hlavou. Môže to by to alebo len chyba v termostate?
Ďakujem za rady.
| Po, 06.Dec.2010 - 11:54:08 |
Zobraz moju galériu |
 |
|
| Tu môže byť práve Vaša reklama |
|
Kto je prítomný |
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí. |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|