|
Práve je Ut, 22.Máj.2012 - 00:31:18
|
Zobraziť témy bez odpovedí | Zobraziť aktívne témy
| Tu môže byť práve Vaša reklama |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Počet príspevkov: 6 ] |
|
| Autor |
Správa |
|
one007
Okolo idúci registrovaný uživateľ
Založený: So, 24.Okt.2009 - 11:04:05 Príspevky: 91 Bydlisko: zilina
|
Nabijanie baterie
chcem sa spytat,kolko sa ma asi nabijat 44ah bateria ked mam 8A nabijacku lebo tam neni ziadne automaticke vypinanie..su tam len diody ktore ukazuju kolko je percent a postupne maju zhasinat ale ani po 12 hodinach co sa mi uz zda vela nezhasla ani jedna...bateria je Bosh silver,nemoze to byt preto zeby tam bolo to striebro v baterke a tym by sa aj dlhsie nabijala??
|
| Ut, 22.Nov.2011 - 11:16:53 |
Zobraz moju galériu |
 |
|
Kubo
Guru užívateľ s najvyššim hodnotením
Založený: St, 23.Júl.2008 - 13:35:52 Príspevky: 3179
|
Re: Nabijanie baterie
Postup pri nabíjanie autobatérii / olovených akumulátorov. Toto je doporučený postup použitia nabíjačky autobatérii:
skontrolujte si či je vaša baréria typu olovený akumulátor s tekutým elektrolytom odpojte batériu vyberte batériu von a uložte na vodorovnú plochu otvorte všetky članky batérie - väčšinou sa otváraju odskutkovaním uzáverov skontrolujte hladinu elektrolytu v každom článku ak je to potrebné dolejte destilovanú / demineralizovanú vodu do článkov pripojte svorky k batérii - skontrolujte polaritu, modrá svorka mínus, červená plus skontrolujte prepínač výstupného napätia na nabíjačke podľa typu vašej batérie ( 6V / 12V ) zapojte nabíjačku do elektrickej siete nechajte nabíjať niekoľko hodín - typicky 10-11 hodín pre 44 Ah autobatériu, čas nabíjania nie je kritický jemné plynovanie batérie počas nabíjania nieje na závadu priebežne je možné kontrolovať stav nabitia autobatérie meraním hustoty elektrolytu pri akýchkoľvek problémoch odpojte nabíjačku z elektrickej siete a svorky z batérie nenabíjajte batérie ktoré sú zjavne zničené, vyskratované, majú mechanicky poškodený obal, ...
Batéria sa nabíja 1/10 kapacity počas 12 hodín. Tj. ak máš 44AH, tak nabíjaš 12 hodín prúdom 4,4A.
_________________ Netolerujem porušovanie pravidiel fóra! Najskôr hľadaj tému,keď tu takú nenájdeš, až potom založ novú! Používam autokozmetiku - AUTOGLYM.

Fabia - 1.4mpi - 74 PS
|
| Ut, 22.Nov.2011 - 11:52:58 |
Zobraz moju galériu |
 |
|
one007
|
takze ak som spravne pochopil tak ked mam 8 A nabijacku tak by som ju mal nabijat naikych 6 hodin?
|
| Ut, 22.Nov.2011 - 12:00:41 |
Zobraz moju galériu |
 |
|
Kubo
|
Presne tak -. max.!
_________________ Netolerujem porušovanie pravidiel fóra! Najskôr hľadaj tému,keď tu takú nenájdeš, až potom založ novú! Používam autokozmetiku - AUTOGLYM.

Fabia - 1.4mpi - 74 PS
|
| Ut, 22.Nov.2011 - 12:05:20 |
Zobraz moju galériu |
 |
|
one007
|
a mohla sa poskodit ked ja som ju nabujal 12 hodin?
|
| Ut, 22.Nov.2011 - 12:07:44 |
Zobraz moju galériu |
 |
|
Kubo
|
Nie nemohla, ale dostala svoje.... 

Fabia - 1.4mpi - 74 PS
|
| Ut, 22.Nov.2011 - 12:11:50 |
Zobraz moju galériu |
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Počet príspevkov: 6 ] |
|
| Tu môže byť práve Vaša reklama |
|
Kto je prítomný |
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí. |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|